Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Haşhaşlı Kek

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
468 25
2
Portakallı Haşhaşlı Kek

Portakallı Haşhaşlı Kek

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Portakallı Haşhaşlı Kek

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı haşhaş
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

Portakallı Haşhaşlı Kek Tarifi;
Yumurta, şeker ve bir tutam tuzu mikserin yüksek ayarında 5-6 dakika kadar çırpın. Karışım beyazlayıp kabarınca süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ilave edin ve 1 dakika daha karıştırın.
Elenmiş un, haşhaş, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayıp azar azar hazırladığınız karışıma ilave edin ve bir spatula yardımı ile karıştırın.
Hamuru yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Yaban Mersinli Muffin

Next Post

Ayvalı Crumble

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ayvalı Crumble

Ayvalı Crumble

Comments 2

  1. Lukas says:
    14 yıl ago

    Canım hayırlı clmauar.Çok zarif bir masa ve lezizbir menü ellerine sağlık.Keke bayıldım benim içinbir dilim kaldımı:))öpüyorum.

    Yanıtla
    • charlotte says:
      14 yıl ago

      NazanBengfccfcm,Ceyda ta tutturdu e7aylı kek tiosyirum annneeee diye:) Ben de hemen yaptım tabiki.Ceydanın yorumu :Kfce7fckken Ayı Yogi e7izgi filminde Yogi’nin piknik sepetinden e7ıkarıp yediği bi kek varmış. O kekin tadını kafasında hayal etmiş ve yıllarca o tadı aramış:)))Sonundaa Bengfc’nfcn c7aylı kek tarifinde o tadı bulmuuuş:))

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki