Nar Soslu Bonfile
(4 Kişilik)
Nar Soslu Bonfile İçin Malzemeler:
1 kilo süt danası nuar
4 adet nar
4 adet orta boy soğan
100 gram tereyağı
250 ml. sebze suyu (yaprak kereviz, havuç ve domates ile evde yapılmış)
Tuz, karabiber
Nar Soslu Bonfile Hazırlanışı
Zarlarından temizlemiş olduğunuz iki adet narın suyunu sıkıp bir kaba alın.
Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye atıp pembeleştirin.
Eti de aynı tencerede çevirerek nar gibi olana kadar kızartın.
Nar ve sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin ve çok kısık ateşte, ağzı kapalı olarak, arada suyu azaldıkça sebze suyundan ekleyerek iki saat pişirin.
Dilimlediğiniz etleri, diğer iki narın tanelerini ve küp şeklinde kestiğiniz sebzeleri servis tabağına alın. Kalan sos ile servis edin.