Mahluta Çorba
(4 Kişilik)
Mahluta Çorba İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı toz kişniş
Çeyrek limon suyu
1 adet rendelenmiş havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
Tuz, karabiber
Mahluta Çorba Hazırlanışı
Soğanı ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, rendelenmiş havuç ekleyerek rengi çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından sarımsak koyun. Yıkadığınız kırmızı mercimeği de katıp 4-5 dakika sebzelerle kavurun. Üzerine et suyunu koyarak bir taşım kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Karabiber, tuz, kişniş ve kimyon katıp, mercimekler ezilene kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ekstra limon ve kimyon koyarak servis edin.