Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 41)

Sağlık

Bahar Beslenmesine Dikkat!

Metabolizma kıştan çıkıp yaza geçerken zorluk çekebiliyor. Özellikle bahar aylarında ortaya çıkan hava değişimleri hormonsal dengeleri de etkileyerek, duygu durumunun depresif bir hal almasına neden olabiliyor. Kişiler ise çoğu zaman duygu durumdaki bu değişikliği bahar yorgunluğu olarak algılayabiliyor. Ancak uzmanlar uyarıyor. Bu yorgunluk kalıcı bir depresyonun başlangıcı olabilir. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, bahar …

Devamını oku »

Kanatlı Beyaz Et Üretimi Hakkında Tüketicilerin Doğru Sandıkları Yanlışlar

Zaman zaman farklı mecralarda yer alan ve tüketicilerin tüketim kararlarını etkileyen, tavuk etinin sağlıklı olmadığına ilişkin iddialar hakkında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan değerlendirmelerde bulundu. Akan, “Esas sorun ‘Doğru sanılan yanlışlar’. Halkın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan, piliç eti konusunda tüketicilerin doğru sandığı yanlışlarla ilgili dikkat …

Devamını oku »

Sağlıklı Tariflerle Yaza Sağlıklı Girin

Güneşin kendisini göstermeye başladığı ve yazın yaklaştığı şu günlerde, giysiler incelirken aynı inceliği bedenlere de taşımak herkesin arzusu. Kilo kontrolünün mevsimsel değil sürdürülebilir olduğuna dikkat çeken TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, yaza girerken daha formda bir görünüm için çeşitli önerilerde bulundu. Aksoy ayrıca diyet peynirlerle yapılabilecek bazı pratik tarifler de paylaştı. Metabolizmamız kış aylarında soğuğa bağlı olarak, mevsime özgü savunma …

Devamını oku »

Tuz, Ölçüsünde Sağlıklı

Sofraların baş tacı tuz, doğru ve kontrollü kullanılması gereken bir doğa harikası. Tuz, en temel baharat olmasının yanı sıra doğru biçimde tüketildiğinde insan bedeninde bulunan sıvıları dengeleyen, sinir ve adale sistemimizin doğru çalışmasını sağlayan temel bir mineral. 7-13 Nisan Dünya Sağlık haftasında uzmanlar dengeli tuz kullanımına dikkat çekiyor. Tarih boyunca kutsal bir baharat olarak el üstünde tutulan, mitolojik öykülere konu …

Devamını oku »

Ekmeksiz Diyetler Beynin Erken Yaşlanmasına Neden Oluyor

  Hayatımız günlük koşturmacalar içerisinde bazen fark etmeye bile fırsat kalmadan hızla akıp gidiyor. Bu bir türlü durulmaz tempoya ayak uydurmak ise git gide zorlaşıyor ve modern çağın hastalığı haline gelen unutkanlık bizim de kapımızı çalabiliyor. Öyle ki gün içinde hangi eşyamızı nereye koyduğumuzu ya da yapmamız gereken işleri bile unutabiliyoruz. Peki hayatımızı zorlaştıran unutkanlık problemi ile nasıl baş edebiliriz? …

Devamını oku »

Çocukları protein eksikliğinden korumanın lezzetli yolu: Krem peynir ve süt

Büyüme çağındaki çocuklarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açan yetersiz beslenme, psikolojik ve sosyal gelişimi de olumsuz etkiliyor. Yetersiz beslenen çocuklarda dikkat eksikliği, geç öğrenme ve kavrama güçlüğünün olabileceğini vurgulayan TEKSÜT Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, en fazla görülen yetersiz beslenme çeşidinin ise protein eksikliği olduğunu belirtti. Çocukları protein eksikliğinden korumak için, sabah ve akşamüstü kahvaltılarında şekersiz sütün yanında, çok tahıllı ekmeklerin …

Devamını oku »

Gıda Zehirlenmelerinin Başlıca Kaynağı Hijyenik Olmayan Endüstriyel Mutfaklar

Bu durum başta gıda zehirlenmesi olmak üzere birçok sağlık problemine neden oluyor. Su yönetiminde dünya lideri olan ACO endüstriyel mutfaklar için ürünler üreterek, %100 hijyen sağlıyor. Dünya su yönetiminde dünya lideri olan ACO, 12-16 Mart’ta  CNR Expo’da düzenlenen 21. Uluslararası Endüstriyel Mutfak ve Otel Ekipmanları Fuarı’na (TÜSİD) katıldı. Fuarda endüstriyel mutfaklarda hijyenin önemine değinen ACO, çözüm önerilerini sundu. Endüstriyel mutfaklarda …

Devamını oku »

Şalgam Suyu Hastalıklarda Kalkan Görevi Görüyor

Uzmanlar bir insanın hücrelerinin 10 katı, yani yaklaşık 100 trilyon faydalı bağırsak mikrobu (probiyotik) ile yaşam sürdüğünü belirtiyor. Günümüz koşullarında işlenmiş ve GDO’lu besinlerle kötü beslenme, aşırı ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı, hareketsiz yaşam, stres gibi olumsuz etkenler vücudun probiyotik dengesini bozuyor. Bozulan probiyotik dengesi,  bağışıklık sisteminin zayıflamasına, insan yaşamını olumsuz etkileyen, hatta kısıtlayan birçok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Bu hastalıklara …

Devamını oku »

Bağışıklığınızı Artırmak İçin Bu Gıdaları Sofranızdan Eksik Etmeyin!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, yalancı bahar aldanmışlığı derken hastalıklar; özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları sizi bu ara çok sık ziyaret etmeye başlamış olabilir. Hastalanmanıza rağmen güzel havanın tadını çıkarmaktan vazgeçmem diyorsanız beslenmenizle bağışıklığını güçlendirme yolunu seçmek mantıklı bir tercih olabilir. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu ile bağışıklık artıran besinleri konuştuk. Düğme Mantarlar Selenyum, B vitaminleri, …

Devamını oku »

Metal Kutulu İçeceklerdeki Ölümcül Tehlikenin Farkında Mısınız?

Metal kutulu içeceklerin üzerine bulaşan tehlikeli bakteriler ölümcül hastalıklara yol açıyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen, depolama esnasında ortaya çıkan enfeksiyon risklerinin halk sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunu ve ölümcül hastalıklara yol açabileceğini söyledi. Dezenfekte edilmeden ağızla temas eden kutu içeceklerin Leptospiroz, basit ishaller, dizanteri, karın ağrıları, mantar hastalıkları, Tüberküloz ve Hepatit A gibi yiyecek …

Devamını oku »
Deneme bonusu