Malzemeler:
- 1 su bardağı California Calrose Pirinci
- 2 tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz), çözülmüş
- 1 baş brokoli, kavrulmuş veya buharda pişirilmiş
- Çeyrek su bardağı yeşil soğan, doğranmış
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Baharatlı Bal Sosu
- ½ su bardağı soya sosu
- ¼ su bardağı bal
- 2 yemek kaşığı sriracha
- 1 yemek kaşığı mirin veya pirinç şarabı (pirinç sirkesi veya pirinç şarabı sirkesi değil)
- 1 tatlı kaşığı sarımsak, kıyılmış
- ½ çay kaşığı zencefil, kıyılmış
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı su
Tavuklu Pilav Kasesi Hazırlanışı:
Pirinci Pişirme:
1 su bardağı California Calrose Pirincini, 1,5 su bardağı su ve bir tutam tuzla küçük bir tencereye koyun. Karışımı kaynamaya bırakın, 1-2 kez karıştırın. Kaynayınca altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Pirinç piştikten sonra çatalla karıştırarak havalandırın.
Sosun Hazırlanışı:
Bir kâseye 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı acı sos (Sriracha), 1 yemek kaşığı mirin (yoksa pirinç sirkesi de olur), 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefili koyup iyice karıştırın.
Tavuğun Hazırlanışı:
2 adet tavuk göğsünü (derisiz ve kemiksiz) küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada biraz zeytinyağını ısıtın. Tavuğun yarısını tavaya koyun, altın rengi alıp kızarana kadar pişirin. Pişenleri bir tabağa alın, kalan tavukları da aynı şekilde pişirin.
Püf Noktası: Tüm tavuğu aynı anda pişirmeyin; tavada çok olursa güzel kızarmaz.
Sosla Birleştirme:
Bütün tavukları tekrar tavaya alın, hazırladığınız sosu üzerine dökün. Kısık ateşte birkaç dakika birlikte pişirin.
Sosu Koyulaştırma:
1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile 1 tatlı kaşığı suyu karıştırın. Bu karışımı tavaya ekleyin ve karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın.
Servis:
Pişirdiğiniz pirinci kaselere paylaştırın. Üzerine tavukları ve haşlanmış brokoliyi (ya da istediğiniz sebzeleri) ekleyin. İsterseniz üzerine doğranmış yeşil soğan serpiştirin.