Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika
Porsiyon: 4
Malzemeler:
2 su bardağı Calrose Pirinç
2 kuru soğan
1 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı donuk vişne
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Baharatlar:
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
500 gram üzüm yaprağı
1 limon suyu
Hazırlanışı:
Yaprakları bol suda yıkayın ve temizleyin. Pirinçleri ve soğanları yağda kavurun. Üzerine baharatları, vişneyi ve suyunu ekleyerek demlendirin. Karışımı yapraklara sarın ve tencereye dizin. Üzerine vişne suyu, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.