Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kırmızı Biberli Şakşuka

Kırmızı Biberli Şakşuka

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

10 adet kapya biber

2 adet orta boy kabak

2 adet orta boy patlıcan

2 adet orta boy patates

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Kırmızı biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. Kızgın yağın içine atın, en fazla bir dakika sonra çıkartın. Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. İç malzemesi için sebzelerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğradıktan sonra kızgın yağın içinde kızartın. Önceden kızartmış olduğunuz biberlerin içini sebze karışımı ile doldurun. Biberleri fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kızartın. Servis tabağına alın. İsteğe göre süzme yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Aklınızda bulunsun: Bu tarifi közlenmiş salçalık kırmızı biber ile de hazırlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir