Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pirinç ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması

Pirinç ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 1 saat 15 dakika

Porsiyon: 6

Malzemeler:

2,5 su bardağı Calrose Pirinç

200 gram kıyma

2 soğan

1/2 bağ maydanoz

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı sumak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

40 adet kuru patlıcan

Hazırlanışı:

Kuru patlıcanları haşlayıp süzün. Pirinç, kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak, domates salçası, biber salçası, sumak ve zeytinyağını bir kâsenin içinde karıştırın. Karışımı haşlanmış patlıcanların içerisine doldurun.

Patlıcanları tencereye dizin. Üzerine gelecek kadar su ve nar ekşisi ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin ve servis edin.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir