Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Güllü ve Antep Fıstıklı Minik Tadımlıklar

Güllü ve Antep Fıstıklı Minik Tadımlıklar

6-8 Kişilik

Malzemeler:

1 paket damla sakızlı veya sade muhallebi

3 su bardağı süt

1-2 çorba kaşığı file Antep fıstığı

1 çorba kaşığı margarin

1 küçük kase kurutulmuş gül yaprağı (aktarlardan temin edebilirsiniz)

1 küçük kase rendelenmiş Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Muhallebiyi tencereye alın. Sütü ekleyip çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala margarini ekleyin. Karıştırın.

Hindistan cevizini, gül yapraklarını ve file Antep fıstığını bir kasede harmanlayın. Karışımı yarısını yağlı kağıdın üzerine serpin. Hazırladığınız muhallebiyi karışımın üzerine dökün. Muhallebinin üzerine de kalan karışımı serpin. Buzdolabına birkaç saat beklettikten sonra küçük kareler halinde keserek sunuma hazırlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir