Mangalda sağlıklı lezzetin sırrı; kaliteli et, doğru ürün tercihi, marinasyon ve mangal kurallarına uymakta saklı.
Türkiye’nin lider gıda markalarından Banvit, havaların ısınmasıyla başlayan mangal sezonuna özel olarak ürettiği ürünlerinin yanı sıra mangalda sağlıklı lezzetler hazırlamanın tüyolarını da veriyor. Kaliteli et, doğru ürün tercihi, marinasyon (soslama) ve mangal kurallarına uyan her mangalsever birer Lezzetçibaşı’na dönüşebilir.
Havaların ısınması ve yemek kültürümüzün geleneksel alışkanlıklarından biri haline gelen ‘mangal’ sezonunun açılması ile birlikte her yeri iştah açıcı mangal kokuları sararken, lezzetli ve sağlıklı et tüketiminin önemi de yeniden gündeme geldi.
Gıda sektöründe tüketicilerine yaklaşık yarım asırdır hizmet veren Banvit, modern tesislerinde, uluslararası gıda güvenliği standartları altında ürettiği piliç, hindi, kırmızı et ve işlenmiş hazır ürünleriyle tüketicilerine aynı şemsiye altında geniş bir et ürünleri portföyü sunuyor.
Banvit mangal sezonunda piliç ve hindi eti sevenlere; Drumstick, Pirzola, Dilimli Bonfile, Biftek, Izgara Tava, Beyti, Kanat, Kalça – Çöp ve Baby Şiş’den oluşan ürünlerini sunuyor. Ayrıca acılı – acısız Vakumlu Kangal ve Parmak Sucuk lezzetleri, Banvitburada.com ayrıcalığıyla Pirzola, Antrikot, Bonfile, Kontrafile ürünleriyle kırmızı etten vazgeçemeyenler de unutulmuyor. Jumbo ve Kokteyl Sosis gibi şarküteri ürünleri, kebap, döner, köfte, burger gibi hazır ürün seçenekleri de mangalda farklı lezzetler arayanlara alternatif sunuyor.
Mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenler…
Araştırmalar gıda kaynaklı birçok hastalığın önlenebilir insan hatalarından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Özellikle mangal yapılırken farkedilmeyen pek çok detay, sağlık için çok büyük önem taşıyor. İşte aşağıda bazı temel ve önemli adımlar;
•Ustaca mangal yapmanın püf noktası öncelikle, ‘soğukta muhafaza edilmiş’ etleri kullanmaktan geçiyor.
•Çiğ etlerin değdiği bıçak ve doğrama tahtaları, domates ve biber keserken kullanılmıyor.
•Çapraz bulaşma olmaması için kırmızı et ve piliç eti için ayrı ayrı ekipmanlar kullanmak gerekiyor.
•Kömürün iyice közlenmesi bekleniyor. Etle kömür arasında yaklaşık 15 cm verilerek etler ızgaraya bırakılıyor.
•Çift maşa kullanılıyor, çiğ ete değen maşayla pişmiş et alınmıyor.
•Etler çiğ bırakmadan pişiliyor ama yakılmamasına da dikkat ediliyor.
•Çevre güvenliği için mangal bitince kor ateş suyla iyice södürüldükten sonra küller çöpe dökülüyor.
•Bir sonraki mangal için tüm ekipmanlar iyice temizleniyor ve temiz bir yerde muhafaza ediliyor.