Ana Sayfa » Haber Turu » Kuzey İsteyene Kuzey, Güney İsteyene Güney

Kuzey İsteyene Kuzey, Güney İsteyene Güney


Sizin damak tadınıza hangisi uyuyor? Kuzey Ege’nin taze çimen kokusu ve ipeksi yumuşaklığı mı, Güney Ege’nin meyve kokulu baskın karakteri mi? Türkiye’nin köklü zeytinyağı markası Tariş bir ilke imza attı ve zeytinyağı şişelerinin üzerine, o şişedeki zeytinin bölgesini, kökenini ve türünü yazdı. Yani sevdiğiniz lezzete ulaşabilmeniz için, zeytinyağına kimliğini verdi…

Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin kalite onayı verdiği tek Türk zeytinyağı olan Tariş, müşterilerini “Kuzey Ege” ile  “Güney Ege” zeytinyağlarının farklı ve benzersiz dünyasını keşfetmeye davet ediyor.

Her coğrafyanın kendine özgü tadı, kokusu, dokusu vardır. Kuzey’in rüzgârı taze çimenlerin kokusunu taşırken, Güney’in kızgın güneşi olgun meyvelerin baskın aromasıyla baş döndürür. Bu yüzden farklı bölgelerde yetişen zeytinler, çevrelerinin karakteristik özelliklerini taşır. Biri bahar rüzgarları gibi hafif ve yumuşak, diğeri yaz güneşinin sıcaklığı ile daha yoğun ve baskın…

İşte 1915’ten beri inanç, bilgi ve aşkla üretim yapan Tariş, zeytinyağı ambalajlarının üstüne, yetiştirilen zeytinin coğrafi bölgesini, menşeini ve türünü yazarak bir yeniliğe daha imza atıyor. Bundan böyle, damak tadınıza uygun zeytinyağına daha kolay ulaşacak ve sofralarınızı sevdiğiniz lezzetlerle donatacaksınız.

Damak tadınızı keşfedin!

Kuzey ve Güney… İki farklı coğrafya, iki farklı hikaye… Kuzey Ege zeytinlerin kendine has karakteri yüzlerce yıllık, görmüş geçirmiş köklerinden ve Kaz Dağları’nda esen rüzgârının ellerinde yetişmesinden gelir. Ekmeğinizi bandığınız an o eşsiz taze meyve ve çimen kokusunu, ipeksi kıvamını hissedersiniz. Damakta hafif bir acılık hissedilmesi, karakteristik özelliğidir.

Güney Ege’de, yetiştirilen zeytinin kendine has karakteri, sarp yamaçlarına inat, Ege’nin kızgın güneşinde büyüyüp serpilmesinden gelir. Ekmeğinizi bandığınız an o yoğun meyve kokulu karakteri damağınızda yoğun bir tat bırakır. Bu yüzden de daha koyu renkte ve daha az akışkandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir