Ana Sayfa » Sağlık » Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

cercis022Malzemeler:

500 gram asma yaprağı

500 gram pirinç

1 demet maydanoz

6 adet soğan

50 gram kuş üzümü

20 gram sarımsak

10 gram yenibahar

10 gram karabiber

20 gram kuru nane

20 gram biber salçası

20 gram domates salçası

50 ml. zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon tuzu

Tuz

 

Hazırlanışı:

Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp yoğurma kabına alın. Kıyılmış maydanozu, çok ince kıyılmış soğanları, baharatı, salçaları, şekeri, zeytinyağını, limon tuzunu, kıyılmış sarımsakları ve tuzu ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. İç malzemesi hazırdır.

Taze asma yapraklarını kaynar suyun içinde birkaç dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.

OKU ➤  Sütteki hilelere dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir