Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Malzemeler:
– 1 lüfer
– 5 diş sarımsak
– 1 tatlı kaşığı kapari
– 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
– 1 tatlı kaşığı domates salçası
– 2 salçalık kırmızı biber
– 1 dal kereviz sapı
– 5-6 yeşil zeytin
– 1 yemek kaşığı soya sosu

Zeytinyağlı Lüfer Izgara Tarifi;

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, küçük küçük doğrayın. Kerevizin sapını ise kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Sarımsakları soyup, bir kasede salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ile karıştırın. Balığı derin bir kaba alıp, zeytinyağlı sosu üzerinde gezdirin ve balığı bu sosta 1 saat bekletin. Izgarayı ısıtıp, balığı zeytinlerle birlikte orta sıcaklıkta arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.

OKU ➤  PAUL’den “sağlıklı yaşam” menüsü

Bir Yorum

  1. Siz haftasonuna gdriiniz, biz yeni haftaya baladik bile:( Kereviz salatasi ozellikle cay saatlerimizin vazgecilmezi. Bu salata sayesinde bircok kisi kereviz yer oldu. Ellerinize, emeginize saglik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir