Ana Sayfa » Tarifler » Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

zeytinyagli-baka

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla İçin Malzemeler:
1 kilo bakla
3 adet soğan
1 adet limonun suyu
1 dal taze sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz

Zeytinyağlı Bakla Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limonun suyunda bekletin. İnce doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kavurun. Unu ekleyin. Birkaç dakika sonra süzdüğünüz baklaları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5-10 dakika yemeğin buharıyla pişirin. Şekeri, tuzu, sıcak suyu ve kalan yarım limonun suyunu ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotu ile tatlandırıp soğumaya bırakın.

#ZeytinyağlıBakla #bakla #ZeytinyağlıBaklaTarifi #ZeytinyağlıBaklaİçinMalzemeler #ZeytinyağlıBaklaHazırlanışı #ZeytinyağlıBaklaNasılYapılır

OKU ➤  Baklalı Bulgur Pilavı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir