Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa
Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Malzemesi

1 adet ayva
1 kilo pırasa
3 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
2 baş soğan
2 çay kaşığı şeker
2 adet olgun domates
1 adet limon
Tuz

Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa Tarifi;

Ayvayı haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Pırasanın baş ve yeşil kısımlarını keserek 2-3 kat soyun. Yıkayıp 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak birer taraflarından derinlemesine yarılarına kadar çizin. Çizilen taraflardan tel tel kesin. 1 bardak suyla bir tencereye koyup, renk değiştirene kadar ocakta çevirin. Soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile bir tavada pembeleştirin. Domatesi, ezilmiş sarımsağı ve kıyılmış maydanozu katın. Birkaç kere çevirip pırasanın üzerine döşeyin. Kuşbaşı ayvaları ekleyin. Tuz ve şeker atın. Üzerine yaklaşacak kadar su veya yağsız et suyu koyun. Ocakta içinde 1 bardak suyu kalıncaya kadar pişirin. 1 limonu sıkıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına alıp servis yapın.

OKU ➤  Deniz Börülcesi

Bir Yorum

  1. Ahmet bey mebhara,ürünlere ait malzemeleri dilediğiniz yerden satın alabilirsiniz. Bizler okuyucularımızdan gelen öneriler doğrultusunda, yardımcı olmak amacıyla, metinlerimizde ki malzemelere satın alabileceğiniz sitelere ait linkler koyuyoruz. Kolaylıklar dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir