Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Zeytinli Ponçik
Zeytinli Ponçik

Zeytinli Ponçik

Malzemeler

Zeytinli Ponçik

3 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

125 gram margarin

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

Zeytin

Haşhaş

Zeytinli Ponçik Tarifi:

Oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağı, yumurta (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın), süt, şeker ve tuzu iyice yoğurun.  Unu ekleyin, mayayı da içine katın. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp içerisine çekirdekleri çıkarılmış zeytinden koyup, yuvarlayıp kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin ve fırına verin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

 

OKU ➤  Havuçlu Pizza

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

2 yorumlar

  1. Bengfcm değişik bir lezzet oluş canım,bende deenmek isterim.Sunum enfes gf6zfckfcyor ellerine sağlık tatlım.f6pfcyorum seni

  2. Gee7miş olsun Bengfc. e7ok fczfcldfcm:((Pırasalı bf6rek e7ok yaparım ama bf6yle minik minik e7ok gfczel olmuşlar. Bir dahaki efsere bf6yle deneyeyim hemen. Ellerine sağlık canım:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir