Ana Sayfa » Tarifler » Kurabiye Tarifleri » Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Tarifi

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Tarifi

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye

(4-6 Kişilik)

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
125 gram toz şeker
1 adet yumurta
300 – 350 gram un
50 ml. krema
Yarım çorba kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil ve zerdeçal karışımı
1 çay kaşığı kakule
5 gram karbonat

Zencefilli ve Zerdeçallı Kurabiye Hazırlanışı:

1. Aşama:
Oda ısısındaki tereyağı ile toz şekeri bembeyaz olana dek çırpın. Kremayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
2. Aşama:
Karışımın içine yumurtayı ekleyin.
3. Aşama:
Ayrı bir kapta elenmiş unu, toz tarçını, havanda ezilmiş kakuleyi, karbonatı harmanlayın ve yumurtalı karışımla birleştirin.
4. Aşama:
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın. İstediğiniz kalıplar yardımı ile keserek şekilli hamurlar elde edin.

Şef: Huriye ERSOY

Prodüksiyon: İnci BAK

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir