Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası

yogurlu-arapsaci-corbasi

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası İçin Malzemeler:
Yarım demet körpe arapsaçı
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Yoğurtlu Arapsaçı Çorbası Hazırlanışı:
Arapsaçını yıkayıp temizleyin ve ince kıyın. Pirinci 1 bardak suyla birlikte suyu neredeyse bitinceye kadar hafifçe haşlayın. Yoğurdu un ve 8 bardak su ile beraber bir tencereye alın. İyice çırpın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca pirinci ve arapsaçını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin (Katılaşırsa sıcak su ekleyebilirsiniz). Sosu için; Soğanları ince ince kıyın. Bir tavaya tereyağı ve soğanları aktarın. Soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar kızartın. Soğanlar kızarınca naneyi ve kırmız biberi ekleyin ve altını kapatıp çorbaya ilave edin.

#YoğurtluArapsaçıÇorbası #YoğurtluArapsaçıÇorbasıTarifi #yoğurtluçorba #YoğurtluArapsaçıÇorbasıİçinMalzemeler #YoğurtluArapsaçıÇorbasıHazırlanışı #YoğurtluArapsaçıÇorbasıNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir