Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması
Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 çay bardağı yeşil mercimek

Yarım çay bardağı pilavlık bulgur

2 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

12-15 adet kurutulmuş domates

1 adet kapya biber

Arzuya göre 100 gram kavurma

1 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kasesi kurutulmuş evelik

Yarım yemek kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Hazırlanışı: 

Kurutulmuş evelik otunu kevgire alıp üzerine 4-5 defa sıcak su döküp acı suyunun çıkmasını sağlayın. Tencereye zeytinyağı ve kuru soğan ekleyerek kavurun. 1 gün öncesinden yeşil mercimekleri ıslatın ve haşlayın. Sarımsak ve ince doğradığınız kapya biber ile kuru domatesi ekleyin. Arzunuza göre kavurma ilave edebilirsiniz. Bol sudan geçirdiğiniz evelik otunu ve haşlanmış mercimeği ekleyerek kavurun. 1 su bardağı et suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve tereyağını atarak kısık ateşte demlendirin. Arzunuza göre sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edebilirsiniz.

Evelik Otu: Evelik otu diğer adıyla labada sulak çaylarda ve dere kenarlarında kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Haziran-Eylül dönemlerinde tazesi Anadolu’da bol miktarda vardır. Yazdan toplanan evelik otu, nane gibi yıkanıp, doğranıp, gölge ortamda ara ara karıştırılarak kurutulur.

OKU ➤  Tabaka

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir