Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yeşil Jöleli Armut Tatlısı

Yeşil Jöleli Armut Tatlısı

armutMalzemeler:

2 adet armut

Yarım limon

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 paket yeşil elma/kivi jölesi

Yarım çay bardağı file badem

Çubuk tarçın

1 yemek kaşığı bal

 

Hazırlanışı

Armutları soyup limonla ovun.Dar ve derin bir tencereye suyunu, toz şekerini,limon suyunu koyup kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişince soğumaya bırakın.Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayıp bir kadehin içine dökün.Jöle donmak üzere iken armutları kadehin içine yerleştirin.Armutların üzerine fırçayla bal sürün.File bademleri üzerine serpin ve tarçın çubuklarıyla süsleyip buz dolabına koyun.

 

OKU ➤  Yaz Rüyası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir