Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta
Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

300 gram yerli kuşkonmaz

4 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

3-4 dilim pastırma

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Hazırlanışı:

Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma ile küçük bir tavada kızdırılmış tereyağı dökün. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir