Yaki Soba

Yaki Soba

Yaki Soba

Malzemeler

60 gram tavuk kalça eti

25 gram jülyen doğranmış yeşil biber

25 gram jülyen doğranmış kırmızı biber

25 gram jülyen doğranmış kuru soğan

25 gram jülyen doğranmış taze soğan

100 gram soya filizi

200 gram haşlanmış soba noodles

1 adet yumurta

15 ml. ay çiçek yağı

10 ml. waga soy sos

2 gram susam

5 gram kırmızı zencefil turşusu

Waga soy sos için:

250 ml. soya sos

50 gram şeker

100 ml. su

Yaki Soba Tarifi:

Ay çiçek yağını tavada kızdırın, tavuk kalça etlerini 2 dakika soteleyin. Jülyen sebzeler ve soya filizini ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Soba noodle ve yumurtayı ekleyin, hızlı bir şekilde karıştırılarak 2 dakika pişirin. waga soy sosu ilave edin ve pişirmeyi tamamlayın. Servis tabağında susam ve zencefil turşusu ile birlikte sıcak olarak servis edin.

waga soy sosun hazırlanışı:

Soya sos, şeker ve suyu bir tencerede, hafif ateşte 10 dakika boyunca kaynatın ve soğumaya bırakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir