Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Üzüm Pelteli Pasta

Üzüm Pelteli Pasta

0202Malzemeler:
Pelte İçin:
• 1 küçük salkım kırmızı üzüm
• 5 su bardağı üzüm suyu
• 2-2.5 çorba kaşığı nişasta
• 1 küçük çay bardağı toz şeker
Tabanı İçin:
• 3 adet yumurta
• 75 gram şeker
• 90 gram un
• Vanilya
Üstü İçin:
• 1 paket labne peyniri
• 1 paket likit krema
• 25 gram toz jelatin
• Yarım bardak toz şeker
• 5 çorba kaşığı su
• 1 bardak süt

Üzüm Pelteli Pasta Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte ezilmiş yoğurt kıvamında çırpıp una ekleyin. Vanilya serpip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine kelepçeli çember kalıp çapından daha büyük döküp pişirin. Hamuru kelepçeli çember kalıba yerleştirin.
Bir küçük tencerede su ile jelatini karıştırın. Şişmesi için 5 dakika bekletin. Daha sonra hafif ateşte jelatini eritin. Kremşantiyi süt ve şekerle karıştırın. Labne peynir ve erimiş jöleyi de katıp hepsini mikserle çırpın. Kekin üzerine döküp dondurun. Nişastayı 1 su bardağıüzüm suyuyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Bir tencerede kalan üzüm suyunu toz şeker ilavesiyle karıştırın. Ezilen nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Pelteyi dondurucudan çıkardığınız kremanın üzerine spatula ile sürün. Üzüm taneleri ile servis yapın.

OKU ➤  Makomat Pie

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir