Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Ürdün Pilavı

Ürdün Pilavı

Malzemesi

• 1 adet bütün tavuk
• 3 su bardağı pirinç
• 3 adet patates
• 2 adet kuru soğan
• 50 gram tereyağı
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 1 çay kaşığı yenibahar
• Tuz, karabiber
• 4 adet yufka

Ürdün Pilavı Tarifi;

Tavuğu temizleyin. Bol su ile yumuşayana kadar haşlayın. Tavuğu sudan alın ve didikleyin. Patatesleri soyup, küçük küp doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencerede tereyağında soğanları pembeleştirin. 4.5 su bardağı tavuk suyu ilave edin. Kaynayınca pirinç, tuz, karabiber, zerdeçal, yenibahar katın. Tavuklar ve patatesleri ekleyin. Kapağı kapalı, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmeye bırakın. Yufkaları 2 katlı olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde kesin. 1 kâsenin içine yerleştirin. İçine pilav doldurun. Kenarlarını kapatın. Tepsiye ters çevirin. Üzerine sıvı yağ sürün.180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir