Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

ızgara-tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Malzemeler:

4 dilim tavuk göğüs eti

2 dal taze kekik

1 adet kırmızı soğan

1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi

5 yemek kaşığı (55 ml.) su

9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Hazırlanışı:

Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı ile enine ikiye kesin ve ince bir tavuk eti elde edin, bu eti de et dövücüsü ile inceltin. Kalan göğüs etini de aynı şekilde hazırlayın. Çukur bir kabın içine inceltmiş olduğunuz tavuk göğüs etlerini, Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisini, suyu, taze kekikleri ve sıvı yağı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve baharatın tadının tavuğa geçmesi ve daha lezzetli olması için buzdolabında en az1 saat bekletin. Yağlı kağıdı tezgahın üzerine yayın, üzerlerine ikişer tane inceltmiş olduğunuz tavuk etlerini yerleştirin, ince dilimlenmiş kırmızı soğanları da boşluklara yerleştirin. Izgara tost makinenize sığacak şekilde paketlemeye başlayın. Yani tavuk etlerinin üzerini yine yağlı kağıdın devamı ile kapatın. Pişerken kenarlarından suyunun akmaması için kenarlarını kıvırın, isterseniz birkaç yerinden zımba ile kapatın. Önceden ısıtılmış ızgara tost makinesine yerleştirin. 15 dakika kızartın. Kalan malzemeyi de önceden yağlı kağıtla paketleyin. Hemen kızartıp servise hazır edin.

 

 

OKU ➤  Hardal Soslu Izgara Tavuk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir