Ana Sayfa » Tarifler » Topik

Topik

topik

Malzemeler:

200 gram nohut

200 gram patates

400 gram soğan

100 gram tahin

40 gram kuş üzümü

40 gram çam fıstığı

1 çorba kaşığı toz şeker

1’er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesi haşlayın.

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra düdüklü tencerede iyice haşlayın. Süzüp kabuklarını temizleyin.

Nohutları ve patatesi çukur bir kaba aktarın. Tuzu ekleyip blender yardımı ile püre haline getirin.

Soğanın kabuğunu soyup bütün halde geniş bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Soğanları elma dilimi olarak kesin, suyunu süzüp tahin ve baharatlarla karıştırın.  Homojen bir iç haline gelecektir.

Patatesli nohut püresini tülbendin üzerine aktarın. Spatula yardımı ile ince bir tabaka olacak şekilde düzleştirin. İç harcını da hamurun ortasına yerleştirin. Her tarafını kapatarak top şekline getirin. Streç folyoya sarıp buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı sürün, tarçın serpin. Servise hazır edin.

OKU ➤  Gaggenau Fırın Taşında Pişen Hamur İşleri Sofraları Süsleyecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir