Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Top Top Çörek

Top Top Çörek

Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
• 1 kup süt (ılık)
• 1/3 ılık su
• ¼ toz şeker
• 1 paket toz maya
• ¾ kup un
• 1,5 çay kaşığı tuz

Tarçınlı karışım için:
• 1 kup toz şeker
• 4 tatlı kaşığı tarçın
(birlikte harmanlayın)
Ayrıca:
• 8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı

Top Top Çörek Tarifi;
Suyu, sütü ve 2 yemek kaşığı eritilip ılınmış margarini çukur bir kapta karıştırın.
Elenmiş unu, tuzu, mayayı ve şekeri ekleyin. 10 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde küçük toplar elde edin. Her hamuru önce yağa (8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı) sonra da tarçınlı şeker karışımına bulayın. Yağlanmış bir kek kalıbına, formunu oluşturacak şekilde bitiştirerek tamamlayın. Artan yağı üzerine dökün.
Bu şekilde yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.

OKU ➤  Milano Protokolü’nü Hayata Geçiren Barilla, Gıda Ve Açlık Sorununa Sahip Çıktı

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir