Ana Sayfa » Tarifler » Tobiko Gunkan

Tobiko Gunkan

sussi5Malzemeler:

• 500 gram Carlose pirinç
• 150 gram sirke
• 20 gram tuz
• 90 gram şeker
• 1 adet sushi sarma aparatı (Makisu)
• (Pirinç tarifi 4 Kişilik sushi için verilmiştir..!)
• 1 adet yosun yaprağı
• 40 gram tobiko (Uçan balık yumurtası)

Hazırlanışı:

Pilav için; Pirinçleri 5 dakika süreyle yıkayıp süzgece alın. Sirke, şeker ve tuzu bir kabın içinde eriyene kadar ısıtın. 600 ml. soğuk suyun içine süzülmüş pirinçleri katın. 15 dakika süreyle orta ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirin. 30 gram pirince elinizle yumurta şekli verin. Etrafına yosun sarıp tobikoyu içine doldurun.

OKU ➤  Caffè Nero’dan yeni sıcak çikolata deneyimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir