Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Taze Bakla Ezmesi

Taze Bakla Ezmesi

Malzemeler:

+ 300 gram taze bakla

+ 1 çay bardağı zeytinyağı

+ Yarım su bardağı tahin

+ 5-6 diş sarımsak

+ 1 adet limon

+ 100 gram ceviz

+ 1 çorba kaşığı maydanoz

+ 1 tatlı kaşığı kimyon

+ 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber

Taze Bakla Ezmesi Tarifi :

Baklaları temizleyip, ayıklayın. Bir tencerede su ve limon suyu ilavesiyle haşlayın. Süzüp soğutun. Sarımsakları ezin, cevizi iri kıyın. Baklaları robotta püre haline getirin. Bir kasede ezilmiş bakla, sarımsak, ceviz, tahin, zeytinyağı, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Sandviç ekmeklerine sürüp servis yapın.

OKU ➤  Ravioli Porçini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir