Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Tavuklu Sandviç

Tavuklu Sandviç

4

Malzemeler:

> 1 dilim tavuk göğüs eti

> 1 adet orta boy domates

> 2 adet tatlı sivri biber

> 3-4 adet mantar

> 50 gram tel peynir

> 2 çorba kaşığı labne peyniri

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Tavuk etini zar  şeklinde doğrayın.  Domateslerin kabuklarını  ve çekirdeklerini  temizledikten sonra  domatesleri zar şeklinde  doğrayın. Sivri biberleri,  tomurcuklu kısımlarını  aldıktan sonra ince ince  kıyın. Mantarları nemli bir  bezle silip ince kıyın.  Tavayı ocağa alın, iyice  ısınınca zeytinyağını  ekleyin. Yağ ısınınca tavuk  etlerini atıp 5 dakika  soteleyin. Ardından  biberleri ve mantarları  ilave edin. Birkaç dakika  daha kavurun. Ocaktan alıp  doğradığınız domatesleri,  tuzu ve baharatını  ekleyerek tatlandırın.  Ayrı bir kapta labne  peynire kekik ve kırmızı  biber ekleyin. Sandviç  ekmeklerinin içine labne  peynirinden sürün.  Hazırladığınız harcı  ekmeklere paylaştırın.  Üzerine tel peynir  yerleştirip fırının üst  ızgarasında, yüksek ısıda  peynirler eriyene kadar 1-2  dakika tutun. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Alaska Frigo efsanesi, ETİ ile tüm Türkiye’ye yayılacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir