Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Tavuklu Pazı Sarması

Tavuklu Pazı Sarması

Tavuklu Pazı Sarması

Malzemeler

3 demet pazı yaprağı
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 demet nane
1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi:

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve naneyi kıyın. Tavuk eti, soğan, haşlanmış pirinç, domates, nane, maydanoz tuz ve karabiber ekleyip, bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarını tuzlu suda hafif haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece alın. Yaprakların damarlı kısımlarını kesip düz zemine açın. Üzerlerine iç malzemeden bir miktar yerleştirip sarın. Tencerenin dibine birkaç pazı yaprağı serip hazırlanan sarmaları tencereye yan yana dizin. Üzerine su ve yağ ilave ederek 30 dakika pişirin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir Yorum

  1. birol oamrnlı diyor ki:kardeşim bu zeytinyağlı dolmayı kim tarif etmişse yanlış.ben zeytinyağlı dolma yada sarma uzmanı olarak sizlere doğrusunu açıklıyorum.flaş,flaş o dolmanın içinde kuş üzümü ve yenibahar olmalıdır olmazsa olmazlardandır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir