Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Bagetli Firik Pilavı

Tavuk Bagetli Firik Pilavı

tavuk-bagetli-firik-pilavi

Tavuk Bagetli Firik Pilavı Malzemeler:
• 10 adet tavuk baget
• 1 su bardağı firik
• 1 su bardağı bulgur
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 30 gram tereyağı

Tavuk Bagetli Firik Pilavı Hazırlanışı:
Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 1 saat bu sosun içinde dinlendirin. Dinlenmiş bagetleri sosun içinden alıp silkeleyin ve kızdırılmış sıvı yağda kızarttıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine 4 bardak sıcak su ilave edin. Yarım saat pişirin. Pilavı hazırlayacağınız tencerede bulguru ve firiği kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince ayrı bir tavada eritilmiş tereyağını, tuzunu, karabiberini ve tavuk etini ilave edin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir