Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Malzemesi
• 3 adet palamut ;
• 20 adet arpacık soğanı
• 5 diş ince doğranmış sarımsak
• 2 adet halka doğranmış kırmızı biber
• 3 adet halka doğranmış yeşil dolmalık biber
• 1 adet limon
• 6 adet defne yaprağı
• 1 tutam maydanoz
• 3 adet domates
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Yeteri kadar tuz
• Yeteri kadar zerdeçal
• Yeteri kadar karabiber
• Yeteri kadar kırmızı toz biber
• 1 adet havuç

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki Tarifi:
Arpacık soğan, sarımsak ve havuçları geniş bir tavada sıvı yağ
ile soteleyin. Soteledikten sonra 2 su bardağı su koyun ve kaynamaya
bırakın. Palamutları temizleyin ve yuvarlak şekilde doğrayın.
İyice soğuk suyla yıkadıktan sonra, ocakta kaynayan
sosun içine düzgün bir şekilde dizin. Üzerine biberleri, domatesleri,
limonu, defne yaprağını, tuzu ve baharatları da atıp 15
dakika kadar orta ateşte pişirin. Pişirmiş olduğunuz palamut pilakiyi
borcama boşaltın. Üzerine maydanozları iri iri kıyıp, servise
hazır hale getirin.

OKU ➤  Izgara Kalamar

Bir Yorum

  1. fd83yeişimm diyor ki:c108aaa benm oğlumda hyatfaa 2 temmuzda 1 yaşına girecek inşallah sizin oğlunuzun doğum gününüde şimdiden kutluyorum..f7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir