Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tatar Böreği Tarifi
tatar böreği

Tatar Böreği Tarifi

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici…

Tatar Böreği

(4 Kişilik)

Tatar Böreği İçin Malzemeler:

1 kilo un
3 adet yumurta
Alabildiği kadar ılık su
İri yemeklik tuz
Sosu İçin:
250 gram orta yağlı dana kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam maydanoz

tatar böreği

Tatar Böreği Hazırlanışı:

Hamuru kulak memesinden biraz sert kıvamda yoğurun. Bezelere ayırıp, mantı hamuru gibi açın, üçgen şekilde kesin. Oda sıcaklığında tepsilere dizerek kurutun. Sosu için; Soğanı kavurun kıyma ve diğer malzemeleri ekleyin, makarna sosu kıvamına getirin. Kuruttuğunuz hamurları tuzlu ve yağlı suda haşladıktan sonra süzün ve sosunu üzerine gezdirin. Arzuya göre üzerine kızgın tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Şef: Kadir Bayrak

OKU ➤  Tatar böreği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir