Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 15)

İftar Yemekleri

Tavuklu Fettucini

Malzemeler: • 200 gram krema • 1 tatlı kaşığı pesto sos • 1 çay kaşığı sebze çeşni • Yarım çay kaşığı karabiber • 1 paket Fettucini makarna • 100 gram parmesan peyniri • Kajun baharatı • 200 gram piliç bonfile (Izgarada pişmiş) • 1-2 dal taze fesleğen   Tavuklu Fettucini Tarifi: Kremayı tavada eritin. İçine pesto sosu, sebze çeşniyi ve …

Devamını oku »

Sebze Izgara

Malzemeler 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kırmızıbiber 1 adet çarliston 1 adet brokoli 500 gram rokfor peyniri 100 gram krema Sebze Izgara Tarifi: Sebzeleri dilimleyin. Izgarada pişirin. Sebzeleri kat kat tabağa dizin. Yanını yeşillikle süsleyin. Üzerine rokfor peynir sosunu gezdirerek, dökün.  

Devamını oku »

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi için: 500 gram pancar 3 adet patates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Beşamel sosu için: 1 kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı un 2.5 su bardağı süt Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler • 2 adet kabak • 3 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı un • 1,5 – 2 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri • Tuz, muskat cevizi, karabiber • 8 adet kuzu pirzola Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi; Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her …

Devamını oku »

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Yalancı Yaprak Sarması

Malzemesi • 3 adet kuru soğan • Yarım demet yeşil soğan • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı dolma baharı • 1 su bardağı pirinç • 1 su bardağı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı fıstık • 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »