Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk

44

 

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Malzemeler:

> 2 adet tavuk göğsü

> 3 yemek kaşığı kuru tarhana

> 1 yemek kaşığı pekmez

> 2 yemek kaşığı soya sosu

> 1 yemek kaşığı zeytinyağı

> Tuz ve karabiber

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Hazırlanışı:

Tavukları iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tüm malzemeyi tavuklara ekleyip iyice harmanlayıp en az bir saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin. Marine edilmiş tavukları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirip dilediğiniz şekilde servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir