Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye

0175Malzemeler:
• 125 gram magrarin
(oda ısısında yumuşamış)
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1/3 çay bardağı pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Un
Üzeri İçin:
• 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
• 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına aktarın. Azar azar unu ilave ederek sert bir hamur olana dek yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp geniş bir tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalın hamur açın. Bisküvi kalıplarıyla hamurdan parçalar elde edip yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Üzeri için; Tarçın ile pudra şekerini harmanlayın. Bisküvileri fırından çıkartıp hemen bu karışıma bulayın.

OKU ➤  Japon Gıda Devi Ajinomoto, Türk Pazarına giriş yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir