Tahinli Kek

tahinliMalzemeler:

3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı tahin
2,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 kahve fincanı ceviz içi
1-2 çorba kaşığı tahin

Hazırlanışı:

Önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın. Sonra kalan malzemeyi ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek birkaç dakika daha çırpın. Kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba dökün.
175 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kalıbı fırından alıp kek henüz sıcakken üzerine birkaç kaşık daha tahin dökün ve irice dövülmüş cevizleri de serpiştirin. Oda ısısında soğuyunca kalıbından çıkartın ve servise hazır edin.

OKU ➤  Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir