Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Taco Salad

Taco Salad

1969

Malzemeler:

1 adet un tortillası (Çapı yaklaşık 30 cm’lik)

1 büyük kase Akdeniz yeşilliği karışımı

5-6 yaprak  roka

50 gram göbek marul

1 dal yeşil soğan

1-2 çorba kaşığı haşlanmış Meksika fasulyesi

1 tatlı kaşığı siyah zeytin

1 çorba kaşığı totopos (Kızartılmış mısır tortillası)

15 gram kırmızıbiber

120 gram bonfile et

10 gram parmesan peyniri

1 dilim ananas

1 çorba kaşığı avokado püresi

1 adet kiraz domates

Hazırlanışı:

Un tortillasını ısıya dayanıklı çukur bir kasenin üzerine yerleştirin. Fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Bonfile eti ızgarada kızarttıktan sonra jülyen doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini, rokayı ve marulu geniş bir kapta harmanlayın. Tortilla hamurunu, parmesan ve etin dışındaki tüm malzemeyi de istediğiniz şekilde doğrayıp salata malzemesine ilave edin. Tekrar karıştırın. Kızarmış tortilla hamurunu servis tabağına aktarın. İçine ve tabağa salata malzemesini yerleştirin. En son eti yerleştirin, rendelenmiş parmesan peynirini serpin.  Hemen servis yapın.

OKU ➤  ‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir