Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sütlü ve Meyveli Paluze

Sütlü ve Meyveli Paluze

Malzemesi
• 4 su bardağı su
• 1 su bardağı süt
• 2 çay bardağı nişasta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 1 çorba kaşığı file badem
• 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini
• 1 çorba kaşığı kuru üzüm
• Nar taneleri

Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi;
Su, süt, nişasta ve şekeri tencereye aktarıp iyice çırpın. Orta ateşte muhallebi
kıvamına gelene dek pişirin. Kurutulmuş meyveleri ekleyip birkaç
taşım kaynatıp ocaktan alın. Ilınınca ceviz içi ile file bademi ekleyin.
Servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre nar taneleri ile süsleyip servis
yapabilirsiniz.

OKU ➤  Bayram Tatlıları: Laz Böreği Ve Çilekli Rulo Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir