Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Süryanı İçli Köftesi (KİTTERRAHA)

Süryanı İçli Köftesi (KİTTERRAHA)

cercis027Malzemeler:

300 gram orta yağlı kıyma

3 adet soğan

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber

Tuz

100 gram çekilmiş ceviz içi

Hamuru İçin:

200 gram yağsız dana kıyma

200 gram ince bulgur

200 gram yarma bulgur

200 gram irmik

Tuz

Üzeri İçin:

Süzme yoğurt

50 gram tereyağı

Toz biber

 

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Soğanları soyup kıyın, sıvı yağ ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, tuzu, çekilmiş ceviz içini ve baharatı ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Hamuru için; Bulgurları, irmiği ve tuzu harmanlayıp yoğurma kabına alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip kapağını kapatın. Şişmesi için 15 dakika bekletin. Kıymayı ekleyin. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp hamuru avucunuzun içinde yuvarlayın ve ortasını hafifçe çukurlaştırarak baş ve işaret parmaklarınız arasında döndürüp kenarlarını inceltin. İçindeki boşluğa kıymalı iç malzemesinden yerleştirin. İstediğiniz şekilde kapatın. 

Geniş bir tencereye 8 bardak suyu ilave edin. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin. Köfteleri kaynar suyun içine atıp haşlayın. Köfteler suyun yüzüne çkınca kevgirle geniş bir servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini süzme yoğurt ve tereyağında kavrulmuş toz biberle süsleyip servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Vitello Tonnato

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir