Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sucuklu Ispanaklı Kiş

Sucuklu Ispanaklı Kiş

sucuklu_ispanakli_kisMalzemeler

Hamuru için;

200 gram un

125 gram tereyağı

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı soğuk su

Tuz

İçi için:

Yarım kilo ıspanak

1 adet kuru soğan

2 adet kırmızı biber

200 gram sucuk

25 gram çamfıstığı

30 gram tereyağı

Tuz

Hazırlanışı

Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.

30 dakika sonra hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile açarak. Tart kalıbına yerleştirin.Üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri sararana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Ispanakları  saplarından ayırıp yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.İnce şeritler halinde kesin.Sucuğu ince dilimleyin.

Tereyağını tencerede kızdırın.Soğanı,biberleri soteleyin. Sucuğu ekleyin. Ispanağı da ilave edip sotelemeye devam edin.Tuz ekleyin.

Sucuklu, ıspanaklı karışımı pişen kiş hamurunun üzerine yayın. Bir küçük tavada pembeleştirdiğiniz çamfıstıklarını  da en üste serpin. Sıcak fırında 5-6 dakika daha pişirin.

OKU ➤  Ravioli Zucca

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir