Su Böreği

2476Malzemeler:

– 125 gram tereyağı

– 30 gram margarin

– 5 tatlı kaşığı tuz (silme)

– 1 su bardağı süt

– 4 adet yumurta

– 4,5 su bardağı un (silme)

İç Malzemesi İçin:

– 300 gram tel peynir

– 200 gram ufalanmış beyaz peynir

– Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Tereyağını yakmadan eritin ve ılınmaya bırakın. Sütü, tuzu ve yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru, tezgahın üzerinde 60 cm’lik bir silindir şekline getirin ve bu hamurdan 12 eşit (mandalina büyüklüğünde) parça kesin.

Hamurları un serpilmiş tepsiye yan yana dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamuru açmak için tezgahın üzerine bir çorba kaşığı (her bir hamur için) kadar un serpin. Oklava yardımıyla hazır yufkadan biraz daha ince bir hamur (çapı 45-47 cm kadar) açın.

Açtığınız yufkayı yağlı kağıtların arasında 5 dakika beklettikten sonra 5-6 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar (fokur fokur kaynamalı) suyun içine atın. 30 saniye sonra soğuk su dolu kabın (her hamurdan sonra suyun soğuk olması gerekiyor) içine atıp birkaç saniye sonra çıkartın.

Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı (tepsinin şeklini alıncaya kadar kenarlarından içine doğru) yayın. Eritilip ılınmış tereyağından üç yemek kaşığı yayın. Bu işleme altıncı yufkaya kadar aynı şekilde devam edin. Altıncı yufkanın üzerine tel tel ayrılmış peynir, ufalanmış beyaz peynir ve irice doğranmış maydanoz karışımını yayın. Kalan altı yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üst üste serin. En son katına kalan yağı dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar 45-50 dakika pişirin.

OKU ➤  Pınar Resim Yarışması’nın Minik Ressamlarının Resimleri Pınar Sütlerini Renklendiriyor  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir