Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş

soganli-kis

Soğanlı Kiş

(6 Kişilik)

Soğanlı Kiş İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

250 gram un

150 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

Bir tutam tuz

Yarım çay fincanı soğuk su

Harcı İçin:

Yarım kilo kırmızı soğan

1 çorba kaşığı esmer şeker

350-400 gram mantar

Balsamik sirke

1 kutu krema

1 adet yumurta

Yarım bardak rende kaşar

2 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Soğanlı Kiş Hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın.

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla hızlı bir şekilde birbirine yedirin.

Diğer hamur malzemesini karıştırın, yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıt arasına açın. Tart kalıbına yerleştirin, dibini çatalla delin, hafif pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarın.

Fırını 200 dereceye yükseltin.

Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.

Esmer şeker ile karamelize edin; balsamik sirke, tuz ve mantarları ilave edin.

Soğanlı harcı hamurun üzerine serin, peyniri serpin, krema ile vurduğunuz yumurtayı üstüne gezdirin.

Üzeri kızarana kadar pişirin.

OKU ➤  Uçar Kebap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir