Ana Sayfa » Foto Galeri » Sinop Mantı
cevizli mantı

Sinop Mantı

Sinop Mantı…

Sinop Mantı’yı Yemek zevki dergisi okurları için yazdım. Bu ay sizlere Sinop Ayancık ilçesine özgü bir mantı tarifi vereceğim; Kulakaşı… Adından da anlaşılacağı üzere hamurunun kulak memesi kıvamında olmasından kaynaklanıyor. Sinop Ayancık bölgesinde sık yapılan bu mantıyı sizler için elimin hamuruyla yapıp test ettim. Yemeğe doyamadığım bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Ayrıca hamurun suyundan da erişte ekleyerek güzel bir çorba yaptım. Afiyet olsun.

mantı tabağı

Kulak Aşı – Sinop Mantı
(4 Kişilik)

Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı (200 ml.) un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı süt
İç Malzemesi:
250 gram dana kıyma
2 adet orta boy soğan (dilerseniz rendelenmiş)
İstenilen miktarda tuz
1, 5 çay kaşığı karabiber ve dilerseniz sizin ağız tadınıza uygun baharatlar
Üzeri İçin:
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
100 gram tereyağı
Yoğurt (çırpılmış, soğuk olmayan)
Ceviz (kırılmış, öğütülmüş)

OKU ➤  Çıtır Mantı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir