Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı

Malzemeler:
• 1 dilim hazır kek veya pastaban
• 1 büyük kase küp doğranmış meyve karışımı (ananas, kiraz, böğürtlen, şeftali)
Şeftali Kreması İçin:
• 4 adet orta boy şeftali
• 6 adet yumurtanın sarısı
• 100 gram toz şeker
• 50 gram limon suyu
• 75 gram tereyağı

Hindistancevizi Kreması İçin:
• 2 paket konserve Hindistancevizi sütü (1 gün öncesinden buzdolabında bekletilecek)
• 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi

Frambuaz Sosu İçin:
• 500 gram taze frambuaz
• 2 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım paket hazır tart jolesi

Şeftali Püreli Soğuk Meyve Tatlısı Tarifi:
Şeftali kreması için şeftalileri yıkayıp kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna limon suyu ile birlikte aktararak püre haline getirin.

Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri rengi iyice açılana dek mikser yardımı ile iyice çırpın. Şeftali püresini ilave edip spatula ile karıştırın. Bu karışımı içi su dolu bir tencerenin içine alarak benmari usulü yani buharda ısıtma yöntemiyle sürekli karıştırarak 20 dakika boyunca pişirin. Küp şeklinde doğranmış oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyerek hızlıca çırpın.

Hindistancevizli krema için bir gün öncesinden buzdolabında beklettiğiniz Hindistancevizi sütünün paketini açıp üzerinde donmuş yerini alın ve suyu kalmışsa suyunu kullanmamak üzere ayırın. Rendelenmiş hindistancevizi ile sütü blenderde krema kıvamına gelene dek karıştırın. Hindistancevizi sütlü kremanız hazırdır.

Sosu için; Frambuazları, şekeri ve jöleyi sos tenceresine alın. Kısık ateşte, pütür pütür sos kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, sosunuz hazırdır.

Servis bardağına önce, bardağa göre kesilmiş keki yerleştirin. Üzerine sırasıyla şeftali kreması, doğranmış taze meyveler ve Hindistancevizi kremasını dekoratif bir şekilde yerleştirin. Bardağınızın ölçüsüne göre bir kat daha çıkabilirsiniz. Bardağınızın en son katına böğürtlen sosu dökün. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis yapın.

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir