Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Sebzeli Kuzu Kapama

Sebzeli Kuzu Kapama

0193Malzemeler:
• 5-6 dilim kuzu kol (veya but)
• 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 dal kekik
• 1 adet büyük boy soğan
• 5-6 adet arpacık soğan
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 5-6 yaprak pazı yaprağı
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 adet limonun suyu
• 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
• Tuz

Hazırlanışı:
Parçalara ayrılmış kuzu kolu ısıya dayanıklı çukur bir tepsiye alın. Yarım limonun suyunu, kıyılmış kekiği ve tuzu ayrı bir kasede karıştırıp bu karışımla etin her tarafını ovun. Soğanın kabuğunu soymadan dörde bölün ve tepsinin kenarlarına yerleştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 1-1,5 saat boyunca pişirin. Pişen eti fırından alıp pazı yapraklarına sarın ve bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada pazıları yıkayıp sıcak suda birkaç dakika bekletin. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri ve havuçları soyup irice doğrayın. Pazı dışındaki sebzeleri 4 bardak su ilave edilmiş tencerede haşlayın.
Sosu için; Unu, yarım limonun suyunu, yoğurdu ve kaynamakta olan haşlama suyundan birkaç kaşık kadarını alıp bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sebze suyuna ekleyip hızlıca çırpın. En son pazıya sarılı etleri ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Aklınızda bulunsun: İsteğe göre malzemenin tümünü güvece aktarın ve 3 adet damla sakızını ilave edin. Böylece damla sakızı aromalı bir et yemeği elde etmiş olursunuz.

OKU ➤  Dana Gulaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir