Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sebzeli Çiğbörek

Sebzeli Çiğbörek

Malzemeler:
• 2.5 su bardağı elenmiş un
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar un
İçi İçin:
• 350 gram kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 2-3 adet taze biber
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
• 2 su bardağı sıvı yağ

Sebzeli Çiğbörek Tarifi: 
İçi için; soğan ve domatesleri rendeleyin. Biberleri ince ince doğrayın. Kıyma, tuz, kıyılmış maydanoz ve karabiberle tüm iç malzemeyi karıştırın. Hamur için; Un, su, tuz ve sirkeyi kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun. İyice yayın. Diğer tarafı üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Elinizle bastırıp ruletle kenarlarını kesin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartın. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

OKU ➤  BAŞ AĞRISINI KAFANIZA TAKMAYIN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir