Ana Sayfa » Tarifler » Sarma Beyti
Sarma Beyti

Sarma Beyti

Sarma Beyti

Malzemesi
• 800 gram et (bıçak kıyması dana eti)
• Sarımsak
• Maydanoz
• 200 gram kuzu boşluğu
• 200 gram kuyruk (bıçak kıyması)
• 150 gram rende kaşar
• Bulgur pilavı
• 4 adet lavaş ekmeği
• Yeterli miktarda tereyağı

Sarma Beyti Tarifi:
Kıymayı yoğurun, yeterli miktarda tuz, maydanoz ve sarımsakla
iyice harmanlayıp, terbiyelenmeye bırakın. Mangal ateşiniz hazır
olunca, yassı bir kebap şişine kıymayı saplayın ve pişirin. Pişen
kebabı önceden hazırladığınız lavaş (açık pide) pidenin arasına
sıkıca sarın. Boşluk kalmadan sardığınız dürümü, aynı oranda,
belli aralıklarla doğrayın. Dilimlediğiniz dürümleri, servis tabağına
koyduğunuz bulgur pilavının üzerine dizin. Rendelenmiş
kaşar peynirini üzerinde gezdirin. Üzerine birkaç küçük parça
tereyağı dizin ve bu şekilde fırına verin. Kaşarlar eriyince beytiyi
fırından çıkarın ve servis aşamasına geçin.

OKU ➤  Arzum, Fırrın Ekmek Kızartma Makinesi ile Birinciliği Hong Kong’tan Türkiye’ye Getirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir