Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Samosa Böreği

Samosa Böreği

1483

Malzemeler:

1 kilo yufka

1 kilo patates

100 gram bezelye

25 gram köri baharatı

50 gram karamelize soğan

10 gram tuz

5 gram karabiber

30 gram ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Yufka yapraklarını üst üste açtıktan sonra kenarlarını alıp, uzun uzun şeritler halinde kalınlığı 5 santim olacak şekilde kesin.

İçi için; Karamelize soğanı tencereye alın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra, haşlayıp soyduğunuz patatesleri ezerek ilave edin. Köri baharatı ve bezelyeleri de ilave ettikten sonra, tuz karabiber yardımıyla tatlandırın. Kestiğimiz yufkalara elde ettiğiniz harçtan koyarak muska şeklinde sarıp kızartın.

Karamelize soğan için; Soğanları ince kesim piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine bir miktar esmer şeker ilave edin. Son olarak

balsamik sirke ilave edin.

OKU ➤  Patatesli Kol Böreği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir